Πώς να φτιάξω σαπούνι ελιάς

Σε έναν ανοιχτό χώρο διαλύουμε την καυστική σόδα στο νερό και μετά ρίχνουμε το μείγμα στην λεκάνη με το λάδι.

Νηστίσιμο κεικ λαδιού με πορτοκάλι

Χτυπάμε στο μίξερ το λαδί με την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Όσο αυτά τα υλικά τα χτυπάμε στο μίξερ, σε άλλο μπολ βάζουμε την φαρινα κοσκινισμένη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε.

Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μίξερ.

Κηραλοιφή

Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, αποτελείται από 300 περίπου ουσίες και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο δίνουν μια αλοιφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφει το δέρμα, τονώνει την ελαστικότητά του και έχει καταπραϋντική,αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, αντιβιοτική, επουλωτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.

Μουστοκούλουρα

Ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε τον μούστο. Διαλύουμε την αμμωνία και την σόδα μέσα στο κονιάκ και προσθέτουμε στο μείγμα.

Μουσταλευριά

Ζεσταίνουμε τον καθαρισμένο μούστο σε ένα σκεύος και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ή το σιμιγδάλι ή το νισιστέ.

Λουκουμάδες

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι.

Κρασοκούλουρα αλμυρά

Υλικά 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι λευκό κρασί 80 γρ ζάχαρη 10 γρ αλάτι 850 γρ αλεύρι Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι. ...

Μουστοκέικ

Χτυπάμε στο μίξερ το λαδί με την ζάχαρη και τον μούστο.